Σχετικά με εμάς

Διοικητικό Συμβούλιο

Νέα και Ανακοινώσεις

Άλμπουμ Φωτογραφιών

Εκδηλώσεις

 

Π.Σ. Ίνατος

Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού ΤΟΠΙΟΥ, το οποίο θα αξιοποιεί τα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Ινίου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώσεις

Διαβάστε Ανακοινώσεις, για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας. 

Αξιοποίηση περιοχής Νερόμυλου Ινίου

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΙΝΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ «ΙΝΑΤΟΣ» επιδιώκει την αξιοποίηση του παλιού νερόμυλου, στην Κερά, ο οποίος αποτέλεσε ένα εμβληματικό έργο της αγροτικής οικονομίας του παρελθόντος και σήμερα μπορεί, λειτουργώντας ως εκπαιδευτικό εργαστήρι, να συμβάλει ξανά στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, με όφελος για την τοπική κοινωνία.  

Επειδή, στο πλαίσιο των σημερινών αναγκών, ο ζωτικός χώρος του νερόμυλου δεν επαρκούσε για μια ολοκληρωμένη λειτουργική παρέμβαση, ο πολιτιστικός σύλλογος αγόρασε δύο όμορα οικόπεδα αφενός για να εξασφαλίσει το επιθυμητό μέγεθος και αφετέρου για να ενοποιήσει τον νερόμυλο με τον  παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο (Ρωμαϊκή Κρήνη).   

Στόχος μας είναι να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη που θα προβλέπει την αναστήλωση του νερόμυλου και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Κεράς, τον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο και την ιστορικότητα της περιοχής. 

Παρά τις σημερινές δυσκολίες η μελέτη κρίνεται σκόπιμο να εκπονηθεί άμεσα, αφού ξεκινούν τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και μπορούμε βάσιμα να διεκδικήσουμε την ένταξη της σε αυτά. Όπως γνωρίζεται η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν εκφράσει ήδη την βούληση τους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.     

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των επιλογών και των προτεραιοτήτων της μελέτης, καλούμε τους τοπικούς φορείς και τον καθένα από τους χωριανούς ξεχωριστά σε μια ανοικτή διαβούλευση, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 11:30, στην Κερά – Νερόμυλος, ώστε γίνει κοινό κτήμα το διαχρονικό όραμα για την αναβάθμιση της περιοχής του Νερόμυλου.  

Related Events
Καμία εκδήλωση

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τα ενημερωτικά μηνύματά μας.