Σχετικά με εμάς

Διοικητικό Συμβούλιο

Νέα και Ανακοινώσεις

Άλμπουμ Φωτογραφιών

Εκδηλώσεις

 

Π.Σ. Ίνατος

Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού ΤΟΠΙΟΥ, το οποίο θα αξιοποιεί τα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Ινίου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΝΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ «ΙΝΑΤΟΣ»

Καλώς ήρθατε!
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΝΙ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ "ΙΝΑΤΟΣ" σας καλωσορίζει στην διαδικτυακή του πύλη.
 
Με την ολοκλήρωση της θα συμβάλλει στην ενημέρωση, στην διατύπωση γνώμης, στη συμμετοχή σε forum συζητήσεων, στην ανάδειξη του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής μας καθώς και στην κοινωνική συνοχή των απανταχού Ινιωτών και Μοναστηρακιανών.
 
Η ιστορία, οι παραδόσεις και το μέλλον του τόπου, μας δεσμεύουν να σκεπτόμαστε και να δρούμε συλλογικά.

Διοικητικό Συμβούλιο

Κοκολάκης Τίτος  Πρόεδρος

 Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης Αντιπρόεδρος

 Παπαδάκη Αριάδνη Γραμματέας

Ρασιδάκη Μαρία  Ταμίας

Καινουργιάκης Αντώνης  Μέλος

Κριτσωτάκη Ευαγγελία  Μέλος

Σωμαράκη Κωστούλα Μέλος

Έδρα

Ίνι Μονοφατσίου

70300 Ηράκλειο Κρήτης

Ημερομηνία Ίδρυσης

17-04-1983

Όραμα

Η εκπαίδευση και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την δημιουργία ενός πολιτιστικού ΤΟΠΙΟΥ, το οποίο θα αξιοποιεί τα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Ινίου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνικό όφελος.
Το ανθρώπινο δυναμικό, ο πολιτισμικός πλούτος, η ιστορικότητα, το φυσικό περιβάλλον, το ιδιαίτερο ανάγλυφο, τα τοπία φυσικού κάλλους,  η πλούσια ορνιθοπανίδα, ο αρχαιολογικός χώρος, τα διάσπαρτα μνημεία του νερού, οι παλιές εκκλησίες και τα μονοπάτια αν και λιγότερο γνωστά είναι μοναδικά και άξια ανάδειξης.
Η αρκαδική ταυτότητα του οικισμού (μελέτη του αρχαιολόγου κ. Αντώνη Βασιλάκη) ενισχύει και διευρύνει την φαρέτρα του πολιτιστικού συλλόγου στην προσπάθεια για την δημιουργία του αναγκαίου μύθου για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στην ευρωπαϊκή παράδοση ΑΡΚΑΔΙΑ είναι η λογοτεχνική και καλλιτεχνική σχολή, η οποία μνημειώνει την αγνότητα του φυσικού τοπίου και την φιλοσοφία για την ευδαιμονία της ζωής.  Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να προβάλουμε στοιχεία που συνδειάζουν την αρχαία φυσιολατρία με την σύγχρονη πολιτιστική περιήγηση.
Το τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο για την δημιουργία του πολιτιστικού ΤΟΠΙΟΥ περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις επιμόρφωσης του πληθυσμού, ανάπλασης τού φυσικού και οικιστικού τοπίου, ασφαλούς πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους, αξιοποίησης πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, ανάδειξης και διάθεσης των τοπικών προϊόντων, δημιουργία συμπληρωματικών εκπαιδευτικών δράσεων, εκδηλώσεων, διαδρομών κ.α. .
 
ΣΚΟΠΟΣ
α) Η ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ τους.
β) Η ενημέρωση των κατοίκων σε επιστημονικά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά, οικονομικά, αγροτικά, επαγγελματικά και πολιτιστικά θέματα.
γ) Η υπεύθυνη τοποθέτηση σε γενικώτερα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, η πάλη για την ύπερασπιση της Ειρήνης και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
δ) Η ενεργός συμμετοχή του συλλόγου στη δημόσια ζωή των χωριών μας.
ε) Η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των κατοίκων και η καλλιέργεια φιλικών και πολιτιστικών σχέσεων.
στ) Η διάσωση και διατήρηση του λαογραφικού πλούτου και παραδοσιακού πολιτισμού.
ζ) Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα δελτία τύπου και τα ενημερωτικά μηνύματά μας.